Doğal Taşlar ve Özellikleri

Doğal Taşlar ve Özellikleri

Stelart Tasarımlarında Kullandığımız Doğal Taşlar ve Özellikleri

 

 

Ametist

Pembe ve mor rengin en güzel tonlarını barındıran ametist taşının yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. Bedende biriken negatif enerjiyi toplayarak kişinin pozitif hissetmesine yardımcı ve destek olur. En bilinen faydası kişiye verdiği rahatlatıcı etkidir. Ametist taşı ile oluşturulmuş ametist kolye, ametist yüzük ve ametist küpe modellerini inceleyebilirsin.  

Akik

 

Pek çok renge ve damara sahip akik taşı kişiyi ruhsal açıdan koruyarak, kendini ifade etmekte zorlanan kişilere özgüven verir ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlarStrese karşı koruyucu etkisi olan bu güçlü taş aynı zamanda bedeni de güçlendirici etkisi vardır. Özellikle cilt hastalıklarına iyi gelir. Akik taşı ile oluşturulmuş akik yüzük, akik kolye ve akik bilezik modellerini inceleyebilirsin.

Dumanlı Kuvars

 

Dumanlı kuvars kristali bedeninizi güçlendirir, ayaklarınızın yere sağlam basmasını sağlar. Kişilerin uykularını düzene sokarken, kabus görmelerine engel olur. Kemoterapi gibi radyasyona maruz kalınan tedavilerden sonra (radyasyonu topladığı için) kullanılması önerilir. Dumanlı kuvars taşı ile oluşturulmuş dumanlı kuvars kolye, dumanlı kuvars küpe ve dumanlı kuvars yüzük modellerini inceleyebilirsin.

 

Kaplan Gözü

 

Kaplan gözü taşı özellikleri başında enerjisi çok yüksek olan bir taş olması gelmektedir. Bu enerjisi sayesinde duygulara yön verebilmesi sebebi ile bu güçlü taş sevgililerin taşı olarak da bilinmektedir. Bunun yanı sıra duyguları koruduğuna inanılan kaplan gözü taşının en bilinen özelliği koruyucu bir taş olmasıdır. Kaplan gözü taşı ile oluşturulmuş kaplan gözü kolye ve kaplan gözü bilezik modellerini inceleyebilirsin.

 

Labradorit

Gözler için faydalıdır, gece görüşünü güçlendirir. Yüksek kan basıncının dengelenmesinde faydalıdır. Daha iyi odaklanmayı ve konsantre olmayı sağlayacak olan içsel huzuru sağlar. Bu özelliği dolayısıyla, örneğin sınavlar gibi yoğun dikkat gerektiren durumlarda kullanılması faydalıdır. Labradorit taşıyla oluşturulmuş labradorit kolye ve labradorit küpe modellerini inceleyebilirsiniz.

Lapis Lazuli

 

Kararlı ve etkili enerjisiyle, görmezden geldiğiniz olaylara gerçekçi bakmanızı sağlar. Ruhunuzun hakikate ulaşma arzusunu kuvvetlendirir. Anksiyete ve kaygıyı azaltır ve kişiye canlılık verir. Küçük çocukları korkularından uzaklaştırır. Lapis lazuli taşıyla oluşturulmuş lapis kolye ve lapis bilezik modellerini inceleyebilirsiniz.

 

Topaz

Bağışıklık sistemini destekleyici özelliği olduğu bilinen topaz taşı ruhsal ve fiziksel gelişimi olumlu olarak etkilemektedir. Mavi topaz özgüven artışı sağlayarak, bilgeliği öne çıkarırken, ruhsal gelişim açısından özellikle saydam topaz oldukça önemlidir. Topaz taşıyla oluşturulmuş london blue topaz yüzük ve sky topaz yüzükleri inceleyebilirsiniz.

Kuvars

 

Beyin fonksiyonlarını uyararak, duygusal dengede kalmanıza yardımcı olur. Taşın en önzemli özelliği pozitif enerjiyi depolayıp, kuvvetlendirerek ortama yayar. Bedeni her zaman zinde tutar, güç ve canlılık verir. Kişiyi öfke, korku, suçluluk ve kıskançlık gibi olumsuz durumlardan korur. Kuvars taşıyla oluşturulmuş kuvars kolye, kuvars küpe modellerini inceleyebilirsiniz. 

 

Yeşim

 

Eklem ve kaslar üzerinde etkilidir. Uyku halinde kullanıldığı zaman vücuttaki ağrı ve sızıların giderilmesinde yardımcı olur. İnsanın içinde bulunduğu ruhsal gerginlikleri azaltarak, ruhu rahatlatır ve dinlendirir. Hücrelerin yenilenmesini sağlayarak, uzun ve dinç bir yaşam sağlar. Yeşim taşıyla oluşturulmuş yeşim taşlı kolye, yeşim taşlı küpe, yeşim taşlı yüzük modellerini inceleyebilirsiniz. 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal taşlar ve özellikleri
Ocak 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR