Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Yüzük siparişi verirken dikkat etmeniz gereken husus yüzük ölçünüzü bilmeniz ve sipariş verirken bu bilgiyle seçiminizi yapmanızdır. Eğer yüzük ölçüsünü bilmiyorsanız, aşağıdaki iki basit yöntemden birini kullanarak elde edeceğiniz değerlerle yüzük ölçünüzü bulabilirsiniz.

1. Yöntem: Çap Bulma

Satın almak istediğiniz yüzüğü hangi parmağınızda kullanacağınızı belirleyin. Kullanmak istediğiniz parmağınızda daha önce taktığınız herhangi bir mevcut yüzüğü elinie alın. Milimetre ölçünü olan bir cetvel edindikten sonra mevcut yüzüğünüzü yatay bir şekilde düz bir zemine koyarak boydan boya yüzüğün iç çapını belirleyin. Daha sonra yüzük hesaplama tablosu üzerinden Çap (mm)'ye karşılık gelen yüzük ölçünüzü bu tablodan bulabilirsiniz.

 

 

 

2. Yöntem: Çevre Bulma

 Eğer takmayı düşündüğünüz parmağınıza göre yüzüğünüz yoksa, elinize bir parça tel veya şerit halinde bir parça kağıt alın, kağıt şeridi parmağınıza sarın, iki ucun birleştiği yeri kalemle işaretleyin. Milimetre ölçüsü olan bir cetvel bulun ve kağıdın işaretlediğiniz yere kadar olan kısmını ölçün. Bu değer parmağınızın çevresinin uzunluğunu verecektir. Aşağıdaki tablodan 'çevre' değerine karşılık gelen ölçüyü 'sipariş notu' kısmına yazınız.

Etiketler: yüzük ölçüsü hesaplama
Ocak 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR